www.CariJodohClub.co.nr

Perkhidmatan mecari jodoh untuk 1 Malaysia - www.CARIJODOHCLUB.blogspot.MY

Bilik Sewa di Panchor, Senawang, Seremban 2

dan Tanah untuk dijual di Kuala Pilah - 0169088627

Cara Ternak sendiri Udang Kara / LOBSTER dirumah

@ Set Ternakan Udang Kara Automatik - WhatsAPP 0103155785

Wednesday, April 25, 2018

Oh! Media

Oh! Media


Shhh!! Ini Caranya Nak jimat Sampai RM22,000 Bila Korang Shopping Online Di Lazada, Zalora, dan Banyak Lagi

Posted: 24 Apr 2018 05:47 AM PDT

Kalau korang tengah baca artikel ni, gerenti korang memang jenis suka shopping online kan contohnya macam kat Lazada kan? Best shopping kat Lazada ni sebab senang semuanya kat hujung jari dan paling best harga yang boleh dapat kat Lazada ni lebih murah berbanding kalau kita beli di luar sana.

Tapi kalau kita rasa shopping online dah buat kita jimat banyak, sebenarnya ada cara untuk kita berjimat lebih banyak lagi. Ada pengguna yang dah buat penjimatan sampai RM22,000 dengan ShopBack ni tapi rata-ratanya tak nak berkongsi. Cara ni memang ramai yang dah gunakan tapi kalau ini pertama kali korang dengar, jangan lupa kongsikan dengan yang lain ya?!

Apa itu ShopBack?
Biar Ohmedia jelaskan secara ringkas dan senang nak difahami.

Kalau korang rasa selama ni korang dah banyak dapat jimat bila beli barang secara online, sebenarnya itu belum betul-betul murah lagi dan korang dah banyak terlepas penjimatan yang sepatutnya korang dapat melalui ShopBack ni.

ShopBack ni bukan baru lagi tapi dah 3 tahun beroperasi di Malaysia dan sekarang ni dah tersebar ke seluruh Asia Tenggara. Selain Lazada, ShopBack ni boleh digunakan di Zalora, Booking.Com, Traveloka, Sephora, dan banyak lagi. Semua website ni sehingga 30% pulangan wang kepada sesiapa yang online shopping melalui ShopBack.


So tak kiralah korang nak beli phones ke, baju ke, atau apa sahaja secara online, gunakan ShopBack ni. ShopBack ni samalah macam loyalty programme tapi berkaitan dengan semua tempat online shopping yang selalu korang gunakan dan apa yang paling penting, penjimatan yang kita buat adalah duit sebenar dan bukannya point atau kredit ya.

1. Daftar di website www.shopback.my/ohmedia. Bila masuk dari link Ohmedia ni, secara automatik korang akan dapat bonus RM5 secara percuma lepas sahaja daftar.

2. Lepas sahaja mendaftar, korang akan nampak website seperti Lazada, Zalora, Booking.com, dan banyak lagi di ShopBack. So klik pada mana-mana website yang korang biasa gunakan. Sekarang ni pulak Lazada tengah buat jualan Mega Birthday dan Lazada memberikan sehingga 11% pulangan duit kepada pengguna ShopBack.

3. Bila dah ada dalam website Lazada, korang shopping'lah dan buat pembayaran macam biasa (pastikan melalui link Lazada yang korang klik dari website ShopBack tadi). Lepas pembelian kat Lazada selesai dengan pembayaran, dalam tempoh 48 jam korang dah boleh check status cashback korang.

4. Korang mungkin kena tunggu Lazada untuk periksa dan sahkan pulangan wang semula tu dan lepas tu korang boleh transfer duit dari cashback tu ke dalam akaun bank korang.
Senang kan? So senang je daftar dulu kat https://www.shopback.my/ohmedia untuk dapatkan RM5 dan jangan sesekali lupa dari 25 sampai 27 April 2018 ni masa Lazada Mega Sales berlangsung korang boleh jimat banyak dengan diskaun istimewa sehingga 90%, kod promo, dan pulangan wang untuk pengguna ShopBack sehingga 11% banyaknya.



Jadi ini masa yang paling sesuai untuk korang cuba sendiri ShopBack ni dan jimat banyak lagi di Lazada, Zalora, Traveloka, dan banyak lagi.

2018 Tahun Rokok Berevolusi. Bukti Rokok Tembakau Akan Pupus?

Posted: 24 Apr 2018 05:10 AM PDT



Baru-baru ini ada desas-desus tentang rokok tradisional berasaskan tembakau akan berevolosi pada tahun 2018 ni. Korang pernah terfikir tak kenapa rokok ni dari dulu sampai sekarang masih sama dan tak mengikut perkembangan zaman sedangkan kereta pun dah menggunakan hybrid, elektrik, dan sebagainya untuk menggantikan Petrol.

Sehingga hari ini, rokok masih lagi mengeluarkan asap yang tidak menyenangkan orang sekeliling, memberi rasa ketagihan, dan merosakkan kesihatan samaada perokok mahupun yang berada berhampiran mereka.

2018 Tahun Rokok Berevolusi Sepenuhnya

Terdapat desas-desus bahawa syarikat rokok tembakau sendiri telah mula beralih ke arah rokok jenis elektronik untuk menggantikan tembakau. Di USA ketika ini, rokok elektronik lebih popular berbanding rokok tradisional berasaskan tembakau kerana ramai yang telah mempunyai kesedaran untuk berhenti walaupun sebelum ini untuk berhenti dari merokok bukanlah satu perkara yang mudah.

Apa Kesannya Kepada Perokok?




NanoSTIX telah membuktikan ramai yang berhenti terus dari merokok selepas menggunakannya. Ada yang sebelum ini menghisap lebih 30 batang rokok sehari tetapi dalam tempoh 48 jam telah berubah daripada 30 batang kepada 1 batang rokok sahaja.

Semua itu tak mungkin berlaku sama-sekali tanpa bantuan alat seperti nanoSTIX ini. NanoSTIX ini wujud dengan ketumpatan pelbagai perisa pilihan yang disempurnakan dengan teknologi yang dipanggil "Nano-Nicotine" yang mana membantu membekalkan Nicotine secukupnya untuk badan perokok sehinggalah akhirnya badan perokok tidak lagi memerlukan Nicotine. Maka ketagihan kepada rokok pun akan hilang dengan serta-merta.

Apa Beza TRD & Vape?

Tobacco Replacement Device (TRD) seperti nanoSTIX ini menggunakan teknik yang lebih kurang sama tetapi sebenarnya ianya jauh berbeza terutamanya kepada cecair yang digunakan. Ia bukanlah cecair biasa yang digunakan kepada flavor vape tetapi telah melalui banyak proses bagi membantu para perokok untuk berhenti merokok dengan lebih mudah.

Apa Kesannya Kepada Orang Sekeliling?

NanoSTIX memberi kepuasan dan kenikmatan sama seperti merokok tetapi berita baik untuk orang sekeliling bahawa kini tiada lagi bau asap yang busuk, lantai yang kotor dengan habuk dan putung rokok dibuang merata-rata. nanoSTIX sama-sekali tidak akan memberikan kemudaratan kepada orang sekeliling mahupun alam sekitar.

Apa Kesannya Kepada Syarikat Rokok?

Perkembangan produk seperti nanoSTIX sekaligus memberikan tamparan hebat kepada pengeluar rokok tradisional yang berasaskan tembakau pada hari ini. Tidak hairanlah jika tahun 2018 ini kita akan lihat lebih banyak syarikat rokok tembakau mula beralih secara perlahan-lahan kepada rokok elektronik seperti nanoSTIX.



nanoSTIX dijual dengan harga hanya RM148 (pek permulaan) dengan 1 set nanoSTIX dan nanoPODS di website Oh! Media Shop.

Tuesday, April 24, 2018

Sensasi Selebriti

Sensasi Selebriti

Link to Sensasi Selebriti

Viu Partners With Endemol Shine Group To Bring Adaptation Of The Bridge

Posted: 22 Apr 2018 08:01 PM PDT

Set to air on Viu in late 2018; Hit global crime drama to become first Endemol Shine Group scripted content in Asia for OTT 23 April, 2018: The premium video-on-demand service Viu, by Vuclip and PCCW, is teaming up with production and distribution house Endemol Shine Group to produce a [...lagi...]

The post Viu Partners With Endemol Shine Group To Bring Adaptation Of The Bridge appeared first on Sensasi Selebriti.

Monday, April 23, 2018

faizalyusup

faizalyusup


ASAS TEKNIKAL ANALISIS BAHAGIAN 1: FALSAFAH TEKNIKAL ANALISIS

Posted: 22 Apr 2018 08:05 PM PDT

MACAM-MACAM ADA DALAM SEMINAR SAHAM FZTH

Posted: 22 Apr 2018 08:02 PM PDT

Sensasi Selebriti

Sensasi Selebriti

Link to Sensasi Selebriti

BMW Group Malaysia Perkenal BMW X3 yang Terbaharu

Posted: 21 Apr 2018 08:13 PM PDT

Generasi ketiga Kenderaan Sports Activity (SAV) bersaiz sederhana, BMW X3 terserlah dengan reka bentuk dinamik, ciri pemanduan sport serta teknologi ketersambungan yang tinggi – ia kini mempunyai misi untuk melangkau lebih jauh dalam persaingan segmen kenderaan premium. BMW Group Malaysia hari ini, telah memperkenalkan kenderaan keluaran terbaharu iaitu BMW X3 [...lagi...]

The post BMW Group Malaysia Perkenal BMW X3 yang Terbaharu appeared first on Sensasi Selebriti.

Kolaborasi Celcom & Edotco Untuk Jadi Peneraju Industri

Posted: 21 Apr 2018 07:50 PM PDT

Celcom Axiata Berhad dan edotco Malaysia Sdn. Bhd., hari ini melancarkan On Site Services Sdn. Bhd., sebuah organisasi baru yang fokus dalam mencapai penyediaan perkhidmatan operasi dan penyelenggaraan yang cemerlang. On Site Services adalah terulung seupamanya dalam industri, dan ia memberikan 30 peratus pemilikan bersama dengan para pekerjanya, yang merupakan [...lagi...]

The post Kolaborasi Celcom & Edotco Untuk Jadi Peneraju Industri appeared first on Sensasi Selebriti.

Sunday, April 22, 2018

Sensasi Selebriti

Sensasi Selebriti

Link to Sensasi Selebriti

Reaksi Wanita Terhadap Foto Kontroversi ‘Anu’ Zul Ariffin

Posted: 21 Apr 2018 07:22 AM PDT

ISU sensasi melibatkan aktor, Zul Ariffin gara-gara foto menampakkan alat sulit lelaki yang dimuat naik menerusi Instory milik pelakon berkenaan, ternyata menarik perhatian ramai netizen. Kebanyakan pengguna media sosial memberi pelbagai reaksi dan ada segelintir gadis dilihat seakan-akan 'disampuk' malahan 'teruja' ketika 'membahaskan' mengenai gambar yang mengundang kontroversi berkenaan. Antaranya [...lagi...]

The post Reaksi Wanita Terhadap Foto Kontroversi 'Anu' Zul Ariffin appeared first on Sensasi Selebriti.

Kecoh! Zul Ariffin Kongsi Gambar ‘Anu’ Di Instagram?

Posted: 21 Apr 2018 07:17 AM PDT

AKTOR berbadan sasa, Zul Ariffin sekali lagi terpalit dengan kontroversi 'panas' gara-gara foto menampakkan alat sulit lelaki yang dimuat naik menerusi Instory milik pelakon berkenaan. Memetik beberapa sumber portal hiburan, perkara tersebut mula menjadi bualan hangat selepas salah seorang pengguna Twitter berkongsi screenshot daripada Instory milik Zul pada jam 8 [...lagi...]

The post Kecoh! Zul Ariffin Kongsi Gambar 'Anu' Di Instagram? appeared first on Sensasi Selebriti.

Top 12 Finalis Pencarian Wanita Melayu 2018

Posted: 21 Apr 2018 06:50 AM PDT

Berlangsung dengan cukup meriah seramai 30 peserta beradu nasib di pentas separuh akhir Pencarian Wanita Melayu 2018 anjuran Plaza Shah Alam. 12 peserta dipilih ke peringkat akhir Pencarian Wanita Melayu 2018 yang diadili oleh empat juri berkaliber yang memberi markah berdasarkan potensi peserta untuk dikembangkan sebagai Ikon Wanita, berpersonaliti menarik, [...lagi...]

The post Top 12 Finalis Pencarian Wanita Melayu 2018 appeared first on Sensasi Selebriti.

Tiga Sahabat Jadi Laksamana Dalam Laksamana Do Re Mi

Posted: 21 Apr 2018 06:44 AM PDT

Tiga Sahabat Jadi Laksamana Dalam "Laksamana Do Re Mi" di TV2 Do Re Mi kembali lagi dengan gelagat mencuit hati yang pastinya membuatkan penonton tidak kering gusi. Kali ini mereka bertiga bergelar laksamana dengan misi menyelamatkan Tuan Puteri kepada Raja Negara Pasir Dua Butir. Saksikan "Laksamana Do Re Mi" pada [...lagi...]

The post Tiga Sahabat Jadi Laksamana Dalam Laksamana Do Re Mi appeared first on Sensasi Selebriti.

Aksi Sukan Berbasikal Dalam Program AKSI RODA

Posted: 21 Apr 2018 06:34 AM PDT

Aktiviti sukan berbasikal semakin mendapat tempat di mata dunia. Berbasikal bukan sahaja sudah menjadi harapan negara dalam temasya sukan, malah menjadi satu aktiviti riadah yang sihat. Di samping dapat memperbaiki tahap kesihatan diri, aktiviti ini juga mampu mengeratkan hubungan sesama manusia. Justeru itu, Radio Televisyen Malaysia (RTM) membawakan sebuah program [...lagi...]

The post Aksi Sukan Berbasikal Dalam Program AKSI RODA appeared first on Sensasi Selebriti.

Keunggulan Puitisme Dalam Nada Puitika

Posted: 21 Apr 2018 06:17 AM PDT

Menemukan kata-kata yang indah adalah impian semua penulis dan pengarang namun menterjemahkannya kata-kata kepada nada-nada yang indah adalah tugas ditingkat yang berbeza. Di Malaysia kita menemukan ramai pengarang yang telah melahirkan karya berstatus magum opus, bagaimanapun untuk mengentrepetasikan mahakarya itu kepada khayalak, tidak semua pengarang mampu mempersembahkannya. Puitika; kata-kata yang [...lagi...]

The post Keunggulan Puitisme Dalam Nada Puitika appeared first on Sensasi Selebriti.

Stephen Chow Kembali Ke Sekolah Dalam Fight Back To School

Posted: 21 Apr 2018 06:10 AM PDT

Slot Golden Dragon seperti biasa menjanjikan filem-filem hebat Hong Kong khas buat penonton setianya. 26 April ini saksikan filem aksi komedi "Fight Back To School" pukul 9.30 malam. Kalau di Malaysia kita ada Saiful Apek sebagai otai lawak. Jika di Hong Kong, pastinya nama Stephen Chow sinonim dengan filem-filem komedi [...lagi...]

The post Stephen Chow Kembali Ke Sekolah Dalam Fight Back To School appeared first on Sensasi Selebriti.

XPAX XACTLY YOU Beri Anda Kebebasan Menjadi Diri Anda Sendiri!

Posted: 20 Apr 2018 06:03 PM PDT

Jadilah diri anda yang sebenar – Xactly You dengan pelan terbaru Xpax! Buat julung kali dalam pasaran, para pengguna Xpax bebas memperibadikan pelan Xpax sepenuhnya mengikut citarasa sendiri serta dapat menikmati hiburan tanpa had dengan pelan internet Xpax yang diperbaharui, dan menjadi sehebat mana yang mereka inginkan! Dalam usaha berterusan [...lagi...]

The post XPAX XACTLY YOU Beri Anda Kebebasan Menjadi Diri Anda Sendiri! appeared first on Sensasi Selebriti.

Peraduan Tayangan Premiere With Budiey Filem BAD SAMARITAN

Posted: 20 Apr 2018 05:12 PM PDT

Hai semua pembaca setia…. buat korang semua kaki wayang sekalian, Budiey.com dengan kerjasama TGV Pictures akan menganjurkan sebuah tayangan Premiere With Budiey mengajak anda untuk menonton sebuah filem aksi yang cukup dramatik berjudul BAD SAMARITAN. Budiey ada 60 pass untuk korang melihat aksi pelakon terhandal ini dan seterusnya menonton filem ini [...lagi...]

The post Peraduan Tayangan Premiere With Budiey Filem BAD SAMARITAN appeared first on Sensasi Selebriti.

“Jika Tiada Bajet, Jangan Buat Drama” – Nabila Huda

Posted: 20 Apr 2018 04:49 PM PDT

Pelakon Nabila Huda meluahkan rasa kesal terhadap sikap segelintir syarikat produksi yang disifatkan 'keras' serta tidak bertimbang rasa dalam soal bayaran para pelakon. Dipetik daripada laporan BH Online, Nabila berkata seharusnya mempunyai peruntukan yang cukup sebelum memulakan sesuatu projek. Katanya, sebagai salah seorang pelakon senior yang berpengalaman luas dalam industri [...lagi...]

The post “Jika Tiada Bajet, Jangan Buat Drama” – Nabila Huda appeared first on Sensasi Selebriti.

Saturday, April 21, 2018

Sensasi Selebriti

Sensasi Selebriti

Link to Sensasi Selebriti

Muzik Video HARAM – Hael Husaini & Dayang Nurfaizah Trending di Youtube

Posted: 20 Apr 2018 02:44 AM PDT

Tahniah buat Hael dan juga pasangan duetnya, Dayang Nurfaizah yang berjaya mencipta satu lagi fenomena lagu HARAM yang telah trending di saluran Youtube Malaysia. Weekly YouTube Top 5 Trending searches in Malaysia Last 7 days (April 20) 1. 【EP.1】跑男团热血回归 竟在维也纳遭遇"史上最难挑战" 鹿晗形象坍塌被吓丢魂 学霸邓超大飚英语惊爆联合国 《奔跑吧2》 20180413 Keep Running S2 [ 浙江卫视官方HD ] [...lagi...]

The post Muzik Video HARAM – Hael Husaini & Dayang Nurfaizah Trending di Youtube appeared first on Sensasi Selebriti.

Shila Amzah & Haris Idraki Selamat Dinikahkan

Posted: 20 Apr 2018 02:18 AM PDT

Selamat pengantin baru buat penyanyi Shila Amzah yang telah selamat diijab kabul bersama pasangannya, Haris Idraki pada 19 April semalam. Majlis akad nikah tersebut telah berlangsung di kediaman keluarganya selepas waktu solat Asar. Dengan sekali lafaz, Shila telah sah menjadi isteri kepada Haris. Majlis ijab kabul juga turut dihadiri oleh [...lagi...]

The post Shila Amzah & Haris Idraki Selamat Dinikahkan appeared first on Sensasi Selebriti.

Restoran 4FINGERS Berkolaborasi Bersama God of War

Posted: 20 Apr 2018 01:26 AM PDT

4FINGERS collaborates with God of War in a month-long epic journey Join father-and-son duo Kratos and Atreus in a mighty battle against higher powers with 4FINGERS from 20th April to 20th May 2018. Kuala Lumpur, 20 April 2018 – To celebrate the highly anticipated release of the latest in-stalment of [...lagi...]

The post Restoran 4FINGERS Berkolaborasi Bersama God of War appeared first on Sensasi Selebriti.

Panduan Untuk Konsert OneRepublic Live In Malaysia 2018

Posted: 19 Apr 2018 11:53 PM PDT

Kunjungan semula kumpulan pop rock popular Amerika Syarikat, OneRepublic ke Malaysia semakin hampir. Konsert OneRepublic Live In Malaysia 2018 bakal menggegarkan Stadium Merdeka pada Rabu, 25 April ini jam 8 malam. Ini adalah persembahan pertama kumpulan dianggotai Ryan Tedder (penyanyi), Zach Filkins (gitar), Drew Brown (gitar), Eddie Fisher (dram) dan [...lagi...]

The post Panduan Untuk Konsert OneRepublic Live In Malaysia 2018 appeared first on Sensasi Selebriti.

Gema Gegar Vaganza Bertemakan Gema Yang Dirindukan

Posted: 19 Apr 2018 06:28 PM PDT

Pasangan duo adik-beradik Heliza & Hazwani terus cemerlang di pentas Gema Gegar Vaganza (GGV) apabila berjaya menyingkap sisi kerohanian lagu Jampi nyanyian Hael Husaini dengan menterjemahkan bait-bait lirik lagu hit tersebut kepada maksud yang berkisar mengenai kealpaan manusia akibat 'dijampi' dengan kemewahan dunia sehinggakan juri tetap Farihin Abdul Fattah menyifatkan [...lagi...]

The post Gema Gegar Vaganza Bertemakan Gema Yang Dirindukan appeared first on Sensasi Selebriti.

Final Trailer Filem JURASSIC WORLD: FALLEN KINGDOM Sangat Dahsyat

Posted: 19 Apr 2018 05:48 PM PDT

It's been four years since theme park and luxury resort Jurassic World was destroyed by dinosaurs out of containment. Isla Nublar now sits abandoned by humans while the surviving dinosaurs fend for themselves in the jungles. When the island's dormant volcano begins roaring to life, Owen (Chris Pratt) and Claire [...lagi...]

The post Final Trailer Filem JURASSIC WORLD: FALLEN KINGDOM Sangat Dahsyat appeared first on Sensasi Selebriti.

Friday, April 20, 2018

Sensasi Selebriti

Sensasi Selebriti

Link to Sensasi Selebriti

Sharifah Shahira Tunjuk Kuat Sahut Cabaran Zulin & Fizi dalam #Rarawarrior

Posted: 19 Apr 2018 04:34 PM PDT

Diterbitkan pada 9 April yang lepas, program #RaraWarrior menampilkan penyampai radio Suria, Sharifah Shahirah menyahut cabaran rakan penyampainya Zulin Aziz dan Fizi Ali dalam beberapa aktiviti luar konti. Dimuatnaik di laman web www.suria.my, YouTube SuriaTV dan Facebook Suria Malaysia, program yang mempunyai 5 episod ini akan menyaksikan gelagat dan kerenah [...lagi...]

The post Sharifah Shahira Tunjuk Kuat Sahut Cabaran Zulin & Fizi dalam #Rarawarrior appeared first on Sensasi Selebriti.

HBO ASIA Brings WESTWORLD Closer To Fans In Malaysia

Posted: 19 Apr 2018 04:02 PM PDT

HBO ASIA BRINGS WESTWORLD CLOSER TO FANS IN ASIA WITH A VARIETY OF ONLINE, ON-GROUND AND VIRTUAL REALITY ACTIVITIES  Watch the Second Season Same Time as The U.S. On April 23 Exclusively on HBO and HBO On Demand (Via Astro GO) The reckoning is here in Asia this month as [...lagi...]

The post HBO ASIA Brings WESTWORLD Closer To Fans In Malaysia appeared first on Sensasi Selebriti.

Experience the Marvel Studios Avengers: Infinity War at GSC

Posted: 18 Apr 2018 09:03 PM PDT

GET READY TO ASSEMBLE FOR THE BIGGEST SUPERHERO MOVIE OF THE DECADE! Experience the Marvel Studios' Avengers: Infinity War at GSC and take home a piece of the movie with a variety of promotions! With the most eagerly anticipated superhero blockbuster of the decade, Marvel Studio's Avengers: Infinity War just [...lagi...]

The post Experience the Marvel Studios Avengers: Infinity War at GSC appeared first on Sensasi Selebriti.

Drama Romantis KENYALANG I’M IN LOVE di tonton

Posted: 18 Apr 2018 08:29 PM PDT

"Kenyalang I'm In Love" Sebuah Drama Romantis Baharu di tonton Siaran 4 bulan lebih awal dalam definisi tinggi (HD) Tayangan di tonton 20 April 2018, Jumaat, 12.00 tengahari Durasi 13 episod x 60 minit Tayangan serentak kesemua episod (tonton First) Apabila kita melalui kesusahan, pelbagai jalan diambil untuk mencari penyelesaian. [...lagi...]

The post Drama Romantis KENYALANG I'M IN LOVE di tonton appeared first on Sensasi Selebriti.

1,000 Trips To Lost World Of Tambun

Posted: 18 Apr 2018 06:38 PM PDT

Visitors will find themselves "cool and composed" despite the heat with Lost World Of Tambun's (LWOT) April Cool campaign as the theme park will be giving away 1,000 nippy treats! Apart from the recent Luminous Forest attraction where the Malayana family resides, the premier action and adventure family holiday destination [...lagi...]

The post 1,000 Trips To Lost World Of Tambun appeared first on Sensasi Selebriti.

Glam Masters Dihoskan oleh Laverne Cox di LIFETIME Asia

Posted: 18 Apr 2018 06:11 PM PDT

Premieres 23 April 2018, Every Mondays, 8.30pm Get your brushes and contour kits in hand for Lifetime's new beauty competition reality series, Glam Masters, hosted by Emmy® Award nominee Laverne Cox (Orange is the New Black, TRANSform Me), premiering exclusively on LIFETIME Asia starting 23rd April at 8:30pm. The eight-episode [...lagi...]

The post Glam Masters Dihoskan oleh Laverne Cox di LIFETIME Asia appeared first on Sensasi Selebriti.

Ini Sebab Irwan Tersingkir, Tak Dapat Mara Ke Separuh Akhir Mentor Otai

Posted: 18 Apr 2018 05:58 PM PDT

Persembahan Irwan kurang 'showmanship'! Itulah yang dikatakan oleh Edry Abdul Halim selaku juri tetap Mentor Otai pada minggu lalu ketika menyampaikan lagu 'Hidup Dalam Mati', nyanyian asal Syamel. Penyingkiran protégé kepada Tam Spider ini telah melenyapkan impian Irwan Ahmad untuk meneruskan perjuangannya dalam pentas Mentor Otai. Impian Irwan Untuk Ke [...lagi...]

The post Ini Sebab Irwan Tersingkir, Tak Dapat Mara Ke Separuh Akhir Mentor Otai appeared first on Sensasi Selebriti.

Tonton Siaran Live Pelancaran Boleh Menang OPPO F7

Posted: 18 Apr 2018 05:50 PM PDT

Watch the live streaming of OPPO F7's launch and win a whole new OPPO F7 Who knows you might be the lucky one? Kuala Lumpur, 18th April 2018—It's the final countdown to D-day of the OPPO F7 launch! In conjunction to reward the fans, OPPO Malaysia is giving out a [...lagi...]

The post Tonton Siaran Live Pelancaran Boleh Menang OPPO F7 appeared first on Sensasi Selebriti.

Sheikh Haikel Buka Restoran Burger Fatpapas Di Kuala Lumpur

Posted: 18 Apr 2018 05:37 PM PDT

PENYANYI RAP TERKEMUKA SINGAPURA SHEIKH HAIKEL BUKA RESTORAN BURGER HALAL FATPAPAS DI KUALA LUMPUR Rangkaian Burger Terkenal FatBoy's Versi Halal Ditubuhkan Bagi Memenuhi Kehendak Selera Muslim Dan Pencinta Daging Seluruh Negara Kata orang, perkara baik selalunya datang dalam pakej yang kecil tetapi berlainan pula dengan penyanyi rap terkenal Singapura, personaliti [...lagi...]

The post Sheikh Haikel Buka Restoran Burger Fatpapas Di Kuala Lumpur appeared first on Sensasi Selebriti.

Thursday, April 19, 2018

faizalyusup

faizalyusup


CARA MEMILIH SEKTOR SAHAM YANG PADU

Posted: 18 Apr 2018 08:12 PM PDT

ULASAN PASARAN MINGGUAN (18/4/2018)

Posted: 18 Apr 2018 08:09 PM PDT

Sensasi Selebriti

Sensasi Selebriti

Link to Sensasi Selebriti

The 2018 Billboard Music Awards Nominations

Posted: 18 Apr 2018 05:42 AM PDT

CHART-TOPPING ARTISTS KENDRICK LAMAR, BRUNO MARS AND ED SHEERAN LEAD THE "2018 BILLBOARD MUSIC AWARDS" NOMINATIONS WITH 15 EACH! Other Top Nominees Include Post Malone with 13, Imagine Dragons with 11, Drake with 9 and Justin Bieber and Cardi B with 8 The "2018 Billboard Music Awards" will broadcast LIVE [...lagi...]

The post The 2018 Billboard Music Awards Nominations appeared first on Sensasi Selebriti.

Jelajah GEGAR Pagi ke Pantai Timur

Posted: 17 Apr 2018 06:20 PM PDT

Ceriakan hujung minggu anda, dan mari berhibur bersama GEGAR Pagi yang bakal menjelajah ke Pantai Timur bermula 19 April ini. Jelajah GEGAR Pagi bakal menemui peminat di tiga lokasi Pantai Timur termasuk Kelantan, Pahang dan Terengganu, dan akan menampilkan barisan penyampai Anna dan Shah, selain selebriti-selebriti terkenal seperti Khai Bahar, [...lagi...]

The post Jelajah GEGAR Pagi ke Pantai Timur appeared first on Sensasi Selebriti.

Oh! Media

Oh! Media


Senarai Barang Dalam Rumah Yang Kita Tidak Tahu Ada Tempoh Hayatnya

Posted: 17 Apr 2018 11:41 PM PDT



Sedar tak ada barang di dalam rumah kita yang tidak ditulis tarikh luput tetapi perlu ditukar apabila tiba masanya. Antaranya adalah:

1. Bantal



Luput Antara 2-3 Tahun. Bantal apabila mencecah usia penggunaannya selama 2-3 tahun, ia akan mula menjadi tempat pembiakan bakteria dan kuman. Secara tidak langsung ia menjadi punca utama kesihatan anda. Walau mahal mana pun bantal yang dibeli, bila sampai tamat tempohnya, sebaik-baiknya dibuang.

2. Selipar



Luput Dalam Masa 6 Bulan Sahaja Selipar adalah habitat paling sempurna untuk fungus atau.kulat. Walaupun tempoh luputnya 6 bulan, saat pertama kali selipar itu menjejakkan tapaknya ke tanah, bakteria sudah mula membiak. Oleh itu pastikan selipar anda dibasuh secara kerap, serta cukup 6 bulan, ia perlu diganti baru.

3. Span Mandi



Luput dalam masa 2 minggu sahaja. Apabila hari-hari dah sental badan, pastilah banyak bakteria-bakteri yang disisihkan daripada badan melekat ke span tadi. Oleh itu, cara terbaik adalah untuk menukar span mandi 2 minggu sekali atau dengan merendamkannya kedalam air panas menggelegak bagi tujuan memusnahkan bakteria.

4. Tuala



Luput Antara 1-3 Tahun. Walaupun dibasuh tuala secara kerap, masalah bakteria tetap tidak dapat diselesaikan. Oleh itu, apabila tiba masanya, maksima 3 tahun penggunaan, tukarlah pada tuala yang baru. Jangan guna pada tubuh badan tuala yang sudah relai benangnya.

5. Berus Gigi



Luput dalam masa 3 bulan sahaja. Ini mesti ramai yang buat kan? Berus gigi harus diganti dalam masa 3 bulan sekali. Jika anda batuk atau selsema, apabila sudah sembuh jangan guna lagi berus gigi tersebut. Ganti yang baru. Jika tidak, penyakit yang sama akan berulang kembali kerana bakteria tadi telah berkumpul dan menguasai berus gigi anda. Berus gigi mesti dalam keadaan baik dan jangan guna sehingga menjadi kembang dan kerinting.

6. Sikat Rambut



Luput dalam masa 1 tahun sahaja. Sebaiknya sikat dibasuh dengan air panas 1 minggu sekali dan diganti setiap 1 tahun.

7. Minyak Wangi



Luput Antara 3-4 Tahun. EDP mengandungi essential oil yang hanya mampu bertahan selama 3 tahun didalam bekas kedap udara. Namun bagi EDT, ia mampu bertahan selama 4 tahun.

8. Puting Bayi



Luput dalam masa 2-5 minggu sahaja. Puting wajib diganti setiap 5 minggu, tidak kira keadaannya masih elok atau tidak.

9. Kerusi Kereta Bayi



Luput antara 6-10 tahun. Selepas tempoh ini, struktrur car seat akan mula rosak terutama pada bahagian span. Ini bermakna ia tidak lagi selamat digunakan.

10. Penyembur Pembasmi Kuman



Luput dalam masa 3 bulan. Selepas 3 bulan, bahan ini sudah hilang fungsinya.

11. Penyembur Anti Nyamuk



Bertahan hanya 2 tahun. Selepas 2 tahun, nyamuk menyanyi riang kerana bahan ini sudah tiada fungsinya.

12. Pemadam kebakaran



Luput dalam masa 15 Bulan. Jika terdapat sebarang kerosakan pada pemadam seperti retak, berkarat dan klip patah, ia perlu diselenggara dengan kadar segera.

13. Penyambung Elektrik



Luput antara 1-2 Tahun

14. Power Soket



Luput dalam masa 4-5 Tahun. Walaupun tiada tarikh luput, namun pakar menasihati agar ia diganti setiap 4-5 tahun bagi mengelakkan masalah litar pintas. Bila power soket mula keras atau sukar ditekan dan berwarna, ia wajib diganti.

+WorldOfBuzz

Wednesday, April 18, 2018

Sensasi Selebriti

Sensasi Selebriti

Link to Sensasi Selebriti

Lost in Space di Netflix

Posted: 17 Apr 2018 04:40 PM PDT

If you were stranded in outer space, who would you want on the rescue squad? Would you want them to bring you a taste of home in the form of a nasi lemak bungkus? Well, the Ultimate Malaysian Rescue Space Squad just might! Meet four courageous Malaysians who are willing [...lagi...]

The post Lost in Space di Netflix appeared first on Sensasi Selebriti.